2018
prozatori
Prozatori

Club

Scurt istoric
BUCURESTI
PROZA
             Apartii editoriale
Lansari de carte       Întâlniri literare  
Scriitorii din Filiala Bucuresti Proza,
precum si alti colegi prozatori, membri ai
Uniunii Scriitorilor, sunt prezenti
în spatiul cultural românesc si european
...................................

...................................
A venit 2018 !

LA MULTI ANI !
Un an cu bucurii,
multa sanatate si fericire !


va ureaza

Aurel Maria Baros
si Comitetul Filialei
...................................
Uniunea Scriitorilor din România
Filiala Bucuresti Proza
flux de stiri literare
2018
Prozatori din Bucuresti
- întâlniri literare, lansari de carte,
reviste, apartii editoriale -

citeste
28 februarie - 4 martie 2018

Tara noastra va participa în premiera la
Târgul International de Carte de la Minsk,
28 februarie - 4 martie

Evenimentul, care a ajuns la cea de-a 25-a editie, propune discutii, lansari de carte, întâlniri cu autori, editori si artisti si sesiuni de autografe.
România va participa cu un stand propriu, organizat de Ambasada României la Minsk si Institutul Cultural Român de la Varsovia.

foto: icr.ro/varsovia
anunt aparut în Puterea

Clubul de Proza al Filialei Bucuresti Proza a Uniunii Scriitorilor, editia a 76-a, va invita
miercuri, 31 ianuarie 2018, 17h, la întâlnirea sa lunara care se va desfasura la Centrul cultural Mihai Eminescu al Primariei sectorului 2, str. Jean-Louis Calderon 39

Lectura
         -
Geo NAUM, Obesia, fragmente
             dintr-un roman în curs de aparitie
             la Tracus Arte
       
- prezinta scriitorii Emil Lungeanu,
             Lucian Gruia

Dialog
        -
Anul editorial 2017

Coordonator : Aurel Maria Baros

http://www.uniunea-scriitorilor-filiala-bucuresti-proza.eu
31 ianuarie 2018, 17h
revista
LUCEAFARUL DE DIMINEATA
nr. 1 / 2018


publica un reportaj referitor la Târgul International de Carte de la Sofia - unde a fost lansat un volum de proza româneasca de astazi tradusa în limba bulgara. …


Târgul International de Carte de la Sofia
Razvan Nicula

… La standul României, organizat foarte bine de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale de la noi, s-au succedat în zilele de vineri si sâmbata (15-16 decembrie 2017) mai multi scriitori în fata unei audiente numeroase. Vineri, publicul a fost martorul unei eveniment literar remarcabil, si anume lansarea editiei în limba bulgara a antologiei Manevre potrivite pe timp de ceata. Aceasta antologie - întocmita de Aurel Maria Baros, presedintele Filialei Bucuresti - Proza a Uniunii Scriitorilor din România, si de criticul literar Marius Mihet - a aparut în limba bulgara înainte de a fi publicata în româna. (…) Antologia, publicata cu sprijinul programului de traduceri pus în practica de Centrul National al Cartii care functioneaza în cadrul Institutului Cultural Român, s-a bucurat de un succes deosebit (…)

citeste articolul de la pagina 23 din revista!


revista LUCEAFARUL DE DIMINEATA
nr. 1 / 2018, pagina 14


publica un articol - 21 de prozatori români de Bogdan Ionescu-Lupeanu - din care reiese ca editia în limba bulgara a antologiei Manevre potrivite pe timp de ceata cuprinde, printre cei 21 de prozatori din întreaga tara, si 12 scriitori din cadrul filialei noastre, Filiala Bucuresti - Proza…

              citeste articolul
de la
pagina 14 din revista!
EDITIA a 76-a !
COMUNICAT - editia a 77-a a Clubului


Dragi prieteni, dragi colegi,

Vremea rea, dupa cum se poate vedea,
ne împiedica spre sfârsitul acesta de luna sa ne revedem la CLUBul de PROZA.

Urmatoarea întâlnire a Clubului nostru va fi în MARTIE, ca de obicei, în ultima zi de miercuri a lunii, pe 28…

Va doresc toate cele bune !
Aurel Maria Baros
CONVOCATOR
Adunarea Generala a Filialei Bucuresti - Proza a Uniunii Scriitorilor din România


În temeiul dispozitiilor art. 16 si art. 33 din Statutul Uniunii Scriitorilor din România în forma în vigoare, Presedintele Filialei Bucuresti - Proza, cu sediul în Calea Victoriei nr. 133, sector 1, Bucuresti, filiala a Uniunii Scriitorilor din România (denumita în continuare „U.S.R.”), cu sediul în Calea Victoriei nr. 133, sector 1 - Bucuresti, membra a Aliantei Nationale a Uniunilor de Creatori („A.N.U.C.”), CIF RO 2786991, convoaca Adunarea Generala Ordinara a Filialei Bucuresti-Proza, compusa, potrivit dispozitiilor statutare, din membrii USR care îsi exprima votul în cadrul acesteia, care va avea loc în data de 15 aprilie 2018, ora 10:00, la sediul Filialei din Calea Victoriei nr. 133, sector 1 - Bucuresti.

Ordinea de zi a Adunarii Generale a Filialei
Adunarea Generala a Filialei va avea pe ordinea de zi
urmatoarele puncte:
1. Dezbaterea activitatii USR, a Presedintelui, a Prim-vicepresedintelui si a Vicepresedintelui, a Comitetului Director si a Consiliului USR, precum si a Presedintelui Filialei pentru mandatul 2013-2018;
2.Votarea raportului de activitate al conducerii USR, prezentat de Presedinte, precum si al Presedintelui Filialei pentru mandatul
2013-2018;
3. Alegerea Presedintelui USR pentru mandatul 2018-2023;
4. Alegerea Presedintelui Filialei pentru mandatul 2018-2023;
5. Alegerea Comitetului de Conducere al Filialei;
6.Alegerea reprezentantului Filialei în Consiliul USR, altul decât Presedintele Filialei.
Toti candidatii la functia de Presedinte USR ale caror candidaturi au fost validate de Comisia de Monitorizare a Alegerilor pot participa, pentru a-si sustine candidatura, la Adunarea Generala a Filialei.
Membrii Filialei care doresc sa candideze la functia de Presedinte al Filialei si la celelalte functii eligibile din cadrul Filialei pot depune candidaturile la secretariatul Filialei, în Calea Victoriei nr. 133, sector 1, Bucuresti, pâna la data de 14 martie 2018, ora 14:00. Candidaturile trebuie semnate în original si depuse personal. Candidaturile nedepuse în termen nu vor fi luate în considerare. 

Votul în cadrul Adunarii Generale
Membrii Filialei prezenti la data, ora si locul desfasurarii adunarii generale a filialei voteaza într-o urna Presedintele Filialei, Comitetul de Conducere al Filialei si reprezentantul în Consiliul USR, iar într-o alta urna voteaza Presedintele U.S.R.
Pot vota în cadrul adunarii generale a filialei numai membrii filialei. Un membru al filialei poate vota un singur candidat la functia de Presedinte USR si un singur candidat la functia de Presedinte al Filialei. Nu se admit voturile prin reprezentant.
Procesul de vot se va închide la data de 15 aprilie 2018, la ora la care se încheie Adunarea Generala a Filialei. Rezultatele alegerilor pentru Presedintele Filialei, Comitetul de Conducere al Filialei si reprezentantul Filialei în Consiliul USR se vor consemna într-un proces-verbal. Rezultatele alegerilor pentru Presedintele USR se vor consemna într-un proces-verbal întocmit de Comisia de Monitorizare a Alegerilor, la data de 5 mai 2018, în cadrul Consiliului USR.

Prezentul convocator va fi adus la cunostinta membrilor filialei prin publicarea acestuia pe pagina de internet a filialei, precum si prin publicarea într-un ziar recunoscut pe plan local.

Presedintele Filialei Bucuresti-Proza,
Aurel Maria Baros
                                                                                 6 03 2018