conceptie grafica  ©  Aurel Maria Baros
Dragi colege, dragi colegi,


Va invitam sa participati la Adunarea Generala a Filialei Bucuresti Proza care urmeaza sa voteze conducerea Uniunii Scriitorilor din Romania - presedintele USR, precum si conducerea filialei noastre.
(
Procedura de votare este descrisa în comunicatul
Filialei Bucuresti Proza - USR de AICI.)

În conformitate cu
comunicatul FBP - USR din 22 august 2013, candidatii la functia de presedinte al Filialei noastre (asa cum se întâmpla si la alte filiale USR din Bucuresti sau din tara) urmau sa depuna un program detaliat al candidaturii lor pe site-ul Filialei Bucuresti Proza, precum si la sediul acesteia pâna la data de 6 septembrie 2013, ora 14. Programul detaliat al candidaturii le va permite tuturor colegilor sa voteze în deplina cunostinta de cauza.

A fost depusa o singura candidatura ; programul propus de aceasta candidatura poate fi parcurs în coloana alaturata.


Membrii care vor fi votati pentru Comitetul Filialei si pentru Consiliul USR vor fi propusi în cadrul Adunarii generale din data de 17 septembrie 2013.


Filiala Bucuresti Proza

7 septembrie 2013


                                        *   *   *


Aurel Maria Baros


                          Filiala Bucuresti Proza.
                            Raport de activitate
                                     2009 - 2013Raportul de activitate prezentat de Constantin Stan în 2009 începea astfel: „În urma cu patru ani, raportul de activitate a sectiei proza a durat câteva zeci de secunde. Colegul nostru si prietenul meu George Cusnarencu expunând franc situatia: nu s-a facut nimic, deci nu avem ce sa spunem. De la aceasta realitate am pornit: sectia proza a celei mai mari asociatii de scriitori din România exista formal în niste scripte, si ele destul de aproximative, membrii sai aderând la ea prin singura si firava legatura a cotizatiei (si ea platita când si când de catre cei ce îsi aminteau pe unde mai are ASB sediul).”

Raportul pe care îl prezint astazi se refera în mod firesc la activitatea Filialei Bucuresti Proza din perioada 2009-2013, activitate coordonata doi ani de Constantin Stan, ca presedinte, si doi ani de mine, în calitate de vicepresedinte si, apoi, de presedinte interimar.

În aceasta perioada, Comitetul sectiei/filialei, condus de presedinte, a fost compus din 8 membri. Si anume: Mariana Sipos - care, între altele, a sponsorizat programul nostru referitor la sarbatorirea colegilor de breasla, Valentin Hossu-Longin - care s-a ocupat în mod deosebit de relatia cu colegii nostri din strainatate (este de remarcat, de exemplu, faptul ca 90% dintre acestia si-au platit cotizatia), Nicolae Iliescu si Stefania Cosovei - care s-au ocupat, în principal, alaturi de Constantin Stan si de mine, de Clubul de proza ; apoi, Mircea Micu - succedat din 2011 de Florin Sicoe, Mircea Constantinescu, Iulian Neacsu si subsemnatul - care am avut în grija, în mod deosebit, diferite programe ale filialei precum si problemele administrative.
Le multumesc tuturor pentru eforturile depuse, pentru timpul pe care l-au alocat rezolvarii nenumaratelor situatii aparute în cursul ultimilor patru ani - ceea ce a însemnat ore si ore de munca în multe împrejurari, le multumesc pentru colegialitatea, pentru prietenia si eleganta cu care au participat la coordonarea activitatilor filialei.   
Sa retinem faptul ca, în perioada urmatoare, în afara presedintelui, ales separat, Comitetul filialei va fi format din numai 4 membri - cei care vor fi votati astazi de dumneavoastra. Iar acesti membri care vor fi alesi în Comitet trebuie sa
-si asume responsabilitatile unei asemenea functii.

În acelasi timp, de-a lungul mandatului anterior, 5 membri au reprezentat filiala noastra, alaturi de presedinte, în Consiliul USR. Acestia, în ordinea voturilor obtinute de la dumneavoastra în cadrul adunarii noastre generale din 2009, au fost urmatorii: Nicolae Breban, Gabriela Adamesteanu, Stefan Agopian, George Balaita si subsemnatul.
Le multumesc si lor pentru modul în care au sustinut, de fiecare data când a fost necesar, programele si proiectele, activitatea Filialei.
Va rog sa retineti faptul ca, în perioada urmatoare, Filiala noastra va avea în Consiliul USR numai 2 membri. Si anume, un membru ales de dumneavoastra astazi sa reprezinte Filiala alaturi de presedinte, care este ales separat.

Trecând la raportul de activitate propriu-zis, voi aminti, pe scurt, câteva dintre proiectele si programele sustinute de Filiala Bucuresti - Proza în perioada 2009-2013. Mentionez faptul ca proiectele noastre, înaintate Uniunii, au fost sprijinite financiar de aceasta pâna la declansarea crizei economice mondiale pe care am resimtit-o toti.
Nu voi insista asupra activitatilor administrative firesti în functionarea normala a oricarei bresle, cum ar fi impulsionarea strângerii cotizatiilor si a recuperarii restantelor privind plata acestora, informarea membrilor cu privire la manifestarile literare importante, anuntarea datelor la care urmeaza sa fie depuse volumele pentru jurizarea de la premiile ASB, vegherea asupra respectarii statutului nostru sau dezbaterile si formularea unor propuneri privind noul statut al Uniunii.

Ma voi referi succint la câteva dintre programele noastre.
Clubul de proza a fost initiat la începutul anului 2010 de Constantin Stan si s-a desfasurat sub egida Sectiei de proza Bucuresti - USR, a ASB si a Muzeului National al Literaturii Române. Din septembrie 2011, Clubul a functionat în principal sub conducerea mea, cu sprijinul membrilor comitetului si al colegilor din sectie.   
Întâlnirile - cu o durata curprinsa între 2 si 3 ore si o audienta de 40-80 de persoane - au avut loc lunar (în ultima zi de marti a fiecarei luni) în rotonda Muzeului National al Literaturii Române.
Aceste întâlniri s-au desfasurat, în general, dupa urmatorul format:
    - „Prozatori români de astazi” - prezentarea biobibliografica a scriitorului invitat - membru al filialei, urmata de o lectura publica a acestuia ;
    - „Nume pentru literatura de mâine” - prezentarea unui tânar autor aflat fie la debutul literar absolut, fie la primul sau al doilea volum publicat, urmata de lectura câtorva pagini scrise de acesta ;
    - lansari de carte sau prezentarea ultimilor aparitii editoriale ale membrilor filialei ;
- o comunicare sau un dialog cu invitatii pe diferite teme literare, unele dintre ele, cred, deosebit de incitante.

Au avut în acest fel lecturi publice în timpul Clubui peste 50 de membri ai filialei, precum si multi autori aflati la începutul vietii literare. Totodata, au fost prezentate sau lansate peste 100 de volume publicate de colegii nostri.
Temele discutiilor purtate la Club, care au avut în primul rând un rol de informare, au fost de exemplu: „Cum ne publicam cartile în Spania, Germania sau Franta?”, „Târgurile internationale de carte si agentii literari”, „Proza româneasca în Europa. Salonul de carte de la Paris”, „De ce a fost refuzat manuscrisul dumneavoastra?” etc.
De asemenea, în cadrul comunicarilor sustinute la Club, au fost abordate teme de mare interes pentru membrii filialei: „De ce este tradusa literatura româna de cei care nu cunosc limba româna? Cazuri incontestabile” sau „Literatura româna în traducere. Piata de carte din Occident” etc.
Prin întâlnirile profesioniste cu publicul, prin prezentarea activitatii scriitoriilor, prin dezbaterea unor probleme ale literaturii române contemporane si atragerea tinerilor prozatori, Clubul a contribuit într-un mod sustinut la sporirea vizibilitatii prozatorilor bucuresteni si la mediatizarea scrierilor acestora.
Activitatea Clubului de proza a fost facuta publica în presa si pe diferite site-uri înca de la primele reuniuni. Începând cu septembrie 2011, a putut fi gasita si independent (comunicat de presa, invitatii, fotografii de la fiecare întâlnire lunara), pe un site internet de care m-am ocupat personal. Din iulie anul acesta, informatiile privind Clubul de proza se regasesc direct pe site-ul Filialei noastre.

Ar mai trebui mentionat aici faptul ca lecturile publice sustinute în cadrul Clubului au beneficiat în 2010 si în prima jumatate a anului 2011, ca urmare a proiectelor depuse de filiala noastra, de ajutorul financiar al Uniunii, asa cum aminteam ceva mai înainte. Pentru a degreva Uniunea de o serie cheltuieli, în anul 2012, am depus un proiect de finantare la Administratia Fondului Cultural National (AFCN). Acest proiect, de care m-am ocupat personal, a fost acceptat de AFCN. Totusi, criza economica, sub diferitele ei forme de manifestare, a împiedicat în cele din urma încasarea sumei de 14.000 de lei alocata de Fond. Ceea ce, dupa cum s-a vazut, nu a presupus încetarea activitatii Clubului, care s-a orientat catre mobilizarea altor fonduri.   

Sarbatorirea prozatorilor bucuresteni a fost un alt proiect al Filialei. Demarat în noiembrie 2009 sub denumirea „La multi ani!”, acesta s-a desfasurat lunar la sediul USR, în Sala Oglinzilor. La fiecare întâlnire au participat în jur de 30-40 de persoane (sarbatoriti, invitati, membri ai comitetului director). Din pacate, datorita greutatilor financiare aparute o data cu criza, programul a fost întrerupt la un moment dat, la finele anului 2010, în ciuda succesului de care se bucura.

Dar, în mod deosebit, am insistat eu însumi multi ani, în întâlnirile Comitetului de la proza sau ale Asociatiei, asupra ideii de-a avea si noi, ca sectie, un site internet. Ar fi fost o posibilitate de-a face cunoscute evenimentele si stirile importante referitoare la prozatori, proiectele organizatiei noastre, fotografiile si textele colegilor, aniversarile lor, informatii despre celelalte filiale ale Uniunii etc.     
De abia dupa intrarea în functiune a noului statut, un site internet (pe care l-am realizat personal) a putut sa-i fie, în sfârsit, consacrat Filialei Bucuresti - Proza, începând cu luna iulie 2013. Pe acest site, multi dintre dumneavoastra îl cunosc deja, sunt prezentate, între altele:
- actualitatea filialei si a Uniunii - evenimente literare, anunturi si comunicate ale Filialei sau ale Uniunii ;
- diferite informatii utile - Statutul Uniunii, prevederi legale importante pentru scriitori, adrese utile si asa mai departe.
Site-ul gazduieste, de asemenea, cum spuneam, paginile Clubului de proza si prezinta mai multe proiecte în curs de derulare:
- Biblioteca orasului Bucuresti - cu câte un spatiu dedicat fiecarui prozator: foto, biobibliografie, texte ;
  - Pagini din literatura româna în lectura autorilor. Prozatori din Bucuresti - o arhiva de înregistrari video cu membri filialei noastre ;
- Prozatorii din Bucuresti îsi citesc orasul - înregistrari video realizate, de asemenea, profesionist.
Însa aceste lucruri se afla deja pe internet si voi reveni asupra lor mai târziu, în programul de candidatura.
M-as bucura daca în continuare, conducerea Filialei, indiferent care va fi aceea, va duce mai departe aceste programe si le va îmbunatati cât mai mult.

Un ultim aspect la care as vrea sa ma refer are în vedere primirea noilor membri în Filiala noastra, aspect care a fost abordat, cred, cu exigenta maxima. În cursul mandatului 2009-2013, Comitetul filialei, întrunit în plen, a înaintat Comisiei de Validare propunerile de noi membri USR selectând în jur de 10 dosare din cele peste 40 primite anual. (Cel mai mare numar de dosare înregistrate într-unul dintre ani a fost de 44). Au fost validati anual între 4 si 7 membri noi.
În prezent, avem 14 membri stagiari. Asadar, în mandatul anterior, au intrat în Filiala mai putin de 5 membri noi pe an. În vreme ce alte filiale, unele care sunt cam un sfert din filiala noastra ca marime, s-au îmbogatit anual cu un numar mult mai mare de membri. Aceasta situatie vorbeste de la sine despre exigenta cu care Comitetul Filialei a selectionat dosarele pentru validare, încercând sa-i îndeparteze pe grafomani, pe veleitari sau pe cei care urmareau pur si simplu doar obtinerea unor foloase materiale. Cred însa ca, în perioada care va urma, ar fi important sa ne concentram asupra atragerii în Uniune a tinerilor prozatori, unii dintre ei fiind foarte talentati. 

În acelasi timp, trebuie mentionat faptul ca din 2005, când numara peste 300 de membri, si pâna astazi, Filiala a pierdut aproape 30 de colegi. Diminuarea numarului de membri a avut trei cauze:
- disparitia unor membri care au plecat pentru totdeauna dintre noi ;
- mutarea unor membri care, fiind nascuti în diferite zone ale tarii, au dorit sa consolideze filialele mai mici din respectivele regiuni;
- primirea unui numar restrâns de membri noi.   

Totusi, Filiala Bucuresti Proza ramâne în continuarea una dintre cele mai mari filiale din tara
, în ciuda acestei descresteri numerice. Mai mult, ea este formata din prozatori importanti ale caror opere sunt apreciate cu adevarat de cititori, sunt premiate si traduse. Iar una dintre datoriile noastre principale, ca Filiala a Uniunii, trebuie sa fie în continuare asigurarea unei vizibilitati cât mai pregnante a colegilor nostri scriitori, a dumneavoastra, a cartilor pe care le publicati. 
PROZA
Filiala  Bucuresti - Proza (FBP
Uniunea Scriitorilor din România
Filiala Bucuresti Proza


Aurel Maria BAROS
          Program de candidatura
          Program de candidatura - PDF


Raport de activitate FBP
      
  2009 - 2013Prozatori din Bucuresti - Biblioteca
                                                 de proza

Clubul de Proza

Literatura româna în lectura autorilor

Premii

Conducerea USR si a filialelor

Scurt istoric USR

Informatii utile


Actualitate FBP
Aurel Maria BAROS


Program de candidatura


Prozatorii din Bucuresti beneficiaza pentru prima data în cadrul Uniunii Scriitorilor din România, asadar pentru prima data în ultimii 65 de ani, de o mare autonomie decizionala si gestionara - dispunând, între altele, si de un cont bancar. Pornind de la aceste schimbari esentiale aduse de noul statut, cred ca ar trebui conceputa, pentru a prezenta lucrurile foarte simplu,o noua abordare a coordonarii filialei noastre, a Filialei Bucuresti Proza.

Voi aminti mai întâi câteva cifre, având în vedere faptul ca multi dintre noi suntem preocupati - si pe buna dreptate - de rolul literaturii în lumea contemporana. De pierderea ei de pozitie în societatea actuala, mai ales în raport cu televiziunile, internetul si mass-media care o ignora practic în totalitate. Colegii cu care am discutat deplâng, fara îndoiala, acest lucru. Cum nu fac însa parte dintre pesimisti, voi spune înca de la început ca noi trebuie doar sa învatam sa utilizam eficient aceste mijloace de comunicare pentru ca literatura sa (re)devina unul dintre principalele lor puncte focale.

Dar iata cifrele.
Productia de carte a înregistrat dimensiuni uriase în ultimile decenii. Sa spunem, pentru a lua câteva exemple, ca Statele Unite publica anual peste 200.000 de titluri, Franta - 70.000 - adica 200 de titluri pe zi! - cu un tiraj mediu de peste 12.000 de exemplare. Sa mai amintim aici, fiindca suntem între prozatori, faptul ca în Franta se publica anual 5 - 6.000 de romane! Aceste carti se vând ; altfel, editorii ar da faliment iar ciclul economic nu s-ar mai relua. Se vând, pentru ca, sa nu uitam: oriunde în lume, dintre scriitorii de beletristica, prozatorii produc cei mai multi bani! Reusesc sa îmbogateasca diferite segmente economice, în vreme ce ei ramân de multe ori saraci.

De asemenea, pe plan mondial, traducerile - traducerile ne intereseaza pe toti! - au crescut în douazeci de ani (între 1980 si 2000) cu 50% fata de perioada corespunzatoare anterioara, conform unei statistici publicate de UNESCO (Index Translationum), ajungându-se la peste 75.000 de titluri ; iar procentul este într-o continua crestere. Niciodata, în istoria omenirii, nu s-a cerut mai multa carte pe piata! Iar cartile electronice si scanarea bibliotecilor lumii de catre GOOGLE, care permit accesul la orice volum, indiferent unde si când a fost publicat, vor crea o situatie fara precedent în istoria lecturii!

În cel mai bun an al cartii de la noi, în 2008, România a atins pragul de 6.220 de titluri, ceea ce este un record pentru tara noastra: aceasta e cea mai mare cifra anuala înregistrata în întreaga sa existenta editoriala!

Sigur, mi-ati putea vorbi despre valoarea scrierilor si poate ca ati avea dreptate: ca întotdeauna, în acest caz, lucrurile sunt discutabile. Însa nu voi invoca nici un loc comun legat de acumularile cantitative ; voi folosi o asertiune pe care o cunoastem toti: voi spune doar ca si lectura, ca sursa a informarii, genereaza calitatea literara a scriiturii. Or, aici intervine rolul nostru - asupra acestei dimensiuni trebuie sa actionam: lectura - încurajarea lecturii! Sa ne invitam concetatenii sa citeasca!
Preocuparea noastra majora, ca parte a unei asociatii profesionale, a celei mai puternice organizatii din domeniul culturii, Uniunea Scriitorilor din România,
ar fi necesar sa devina, cred - cu toate mijloacele pe care le avem la dispozitie -, asigurarea unei vizibilitati reale a prozatorului român, pozitionarea lui corecta, la cota ridicata pe care o merita, în interiorul societatii în care traim.

Aceasta este si coordonata principala a programului candidaturii mele la Filiala Bucuresti Proza: asigurarea unei vizibilitati reale a prozatorilor din Bucuresti!

Iata, în acest sens, cele
15 linii de forta ale programului meu de promovare dinamica si integrata a scriitorilor din cadrul filialei Proza (proiecte situate dincolo de munca specifica, obisnuita, care sustine functionarea oricarei bresle).
Este vorba despre promovarea prozatorilor din filiala noastra având în vedere mai multe spatii culturale: Bucurestii, orasele din tara si, atât cât va fi posibil, alte tari - prin întâlniri directe, prezentari video si mediatizare pe internet, precum si prin încurajarea traducerilor în limbile de mare circulatie si facilitarea accesului la bursele si rezidentele oferite scriitorilor în strainatate.

Si anume:
În primul rând, am în vedere continuarea câtorva proiecte pe care le-am coordonat în mare parte în mandatul precedent:
       - desfasurarea lunara a Clubului de proza al filialei noastre la Muzeul National al Literaturii Române, un club profesionist în care au fost prezentate sute de carti si care a gazduit zeci de lecturi publice ; promovarea si în perioada urmatoare a tinerilor prozatori, debutanti sau aflati la primul volum publicat, invitarea lor, alaturi de scriitorii consacrati, la sedintele Clubului ;
       - întâlnirile aniversare La multi ani!, în cadrul carora prozatorii din cadrul filialei sunt sarbatoriti lunar în interiorul breslei ;
       - actualizarea permananta a site-ului Filialei Bucuresti Proza - primul site dedicat prozatorilor din sectia/filiala noastra de la aparitia internetului - pe care
l-am realizat personal în luna iunie 2013 -

http://www.uniunea-scriitorilor-filiala-bucuresti-proza.eu/
;
în acest fel, prin stirile, comunicatele si anunturile postate pe site, toti colegii vor fi informati la timp în legatura cu activitatile desfasurate de filiala si de Uniune ; cititorii vor fi la curent, de asemenea, cu ceea ce publica prozatorii nostri si cu manifestarile literare în care sunt angrenati.

Apoi, în prelungirea acestor directii, propun alte câteva initiative pe care le voi realiza în perioada urmatoare:
       - completarea Bibliotecii orasului Bucuresti (pe care am lansat-o în cadrul site-ului nostru) cu fotografiile, biobibliografiile si textele membrilor filialei ; întrucât datele pe baza carora se va constitui biblioteca vor proveni chiar de la noi, asadar dintr-o sursa directa, biblioteca va deveni cea mai autorizata sursa de informare ; aceasta s-ar constitui într-o posibilitate de a ne face cunoscuti o data mai mult printre cititori si chiar de a ne cunoaste mai bine între noi ;
       - anuntarea pe site a aparitiilor editoriale ale membrilor Filialei ;
       - organizarea unor lecturi si lansari de carte în liceele si universitatile din Bucuresti, precum si în alte spatii publice ;
       - organizarea unor turnee de lecturi, de lansari de carte în tara (mentionez faptul ca în anii trecuti, alaturi de alti colegi, în cadrul unui festival al Uniunii, am participat la coordonarea mai multor serii de lecturi ale scriitorilor români sau straini în peste 40 de licee bucurestene si în peste 50 de orase din tara) ;
       - publicarea anuala a unui volum amplu cu titlul Proza anului 2014 (respectiv 2015, 2016 etc.) - Scriitori din Bucuresti ;
       - realizarea unei arhive cu titlul Literatura româna în lectura autorilor care sa reuneasca înregistrari video profesioniste ale unor interviuri si lecturi sustinute de prozatorii din filiala noastra ; difuzarea înregistrarilor se va face pe site-ul filialei, pe un post de televiziune si pe internet (pe YouTube), proiect sustinut de Biblioteca Municipala Mihail Sadoveanu ;
       - realizarea unor înregistrari video - Prozatorii din Bucuresti îsi citesc orasul - în care colegii din filiala pot sa-si prezinte scrierile despre spatiul în care traiesc, un proiect în colaborare cu Biblioteca Municipala Mihail Sadoveanu, de asemenea ;
       - organizarea Simpozionului Prozatori din Bucuresti ;
       - initierea colocviului Traducatori de proza (cu invitarea unor traducatori profesionisti de limba engleza, franceza, spaniola, germana etc.) ;
       - decernarea unui premiu pentru promovarea prozei românesti în strainatate, în mod special a prozei scrise de membri filialei ; acest premiu va fi acordat de un juriu international format numai din traducatori de profesie din spatiul anglo-saxon, francofon, german etc. ;
       - crearea unor Departamente de proiecte si programe care sa aiba ca misiune participarea membrilor Filialei la festivaluri, burse si rezidente internationale, precum si demararea unor parteneriate cu Institutul Cultural Român ; de asemenea, prezentarea pe site a rezidentelor oferite scriitorilor în diferite tari, precum si facilitarea accesului la acestea prin intermediul altor colegi scriitori care au experienta în completarea formularelor solicitate. Unul dintre departamente se va ocupa în mod deosebit de atragerea sponsorizarilor, de realizarea parteneriatelor economice si, în general, de obtinerea resurselor financiare indispensabile desfasurarii programelor Filialei. Eu însumi ma voi implica energic în aceste directii, având pregatirea economica necesara, fiind familiarizat de multa vreme cu specificul activitatilor Uniunii si cu modalitatile de solicitare a fondurilor banesti din domeniul culturii.

În final, as vrea sa adaug o ultima propunere:
        - promovarea unei initiative legislative, pe care o vom înainta Uniunii Scriitorilor, privind preluarea, depozitarea si conservarea arhivelor personale ale scriitorilor, pe masura ce acestia îsi exprima dorinta, înca din timpul vietii, de a constitui un fond documentar care sa le poarte numele, un fond destinat cercetarii literare ; în acest sens, un exemplu este legislatia din diferite tari europene care împuterniceste bibliotecile nationale si departamentale sa preia, la cerere, arhivele personale ale scriitorilor în oricare moment al vietii acestora si de ori câte ori este formulata o solicitare de aceasta natura ; manuscrisele, caietele de lucru, însemnarile scriitorilor pot sa ajunga în acest fel într-un fond public, pot sa faca parte din patrimoniul national ; altfel, asa cum am vazut cu totii pâna astazi, riscul este ca multe documente foarte valoroase sa se piarda pentru totdeauna printre degetele mostenitorilor.

Aceste proiecte - între altele, pe care, fara îndoiala mi le veti propune cât mai curând, sper - vor fi puse în practica în perioada urmatoare, daca ma voi bucura de sprijinul dumneavoastra si voi fi ales presedinte al Filialei Bucuresti Proza.

Trebuie sa adaug, în acelasi timp, ca am remarcat faptul ca si în programele candidatilor la presedintia Uniunii exista o preocupare importanta pentru promovarea scriitorului român, pentru redobândirea prestigiului sau în societate. Sper ca aceste eforturi convergente, ale Uniunii si ale filialelor, ne vor aduce, încet-încet, dar sigur, tot mai multi cititori.

Va multumesc pentru bunavointa cu care ati parcurs programul meu de candidatura!

Program de candidatura depus la sediul Filialei Bucuresti Proza
vineri, 6 septembrie 2013, 11h
publicat vineri, 6 septembrie 2013, 11h 15

ALEGERI  2013

Programele candidatilor
la functia de presedinte al
Filialei Bucuresti Proza
Candidati :
Aurel Maria BAROS
Filiala Bucuresti  Proza
Actualitate
candidati la presedintie
Programe
.
Uniunea Scriitorilor din România

Raport de activitate
2009 - 2013